Emberközpontú fogászati kezelés Miskolcon

2020. november 16. 11:15 - Dr Hercegfalvi Adrienn

5 hollywoodi film a 2000-es évekből, amelyben fogorvosok szerepelnek

dentists-dr_-stuart-price-a.jpg

Nem is gondolnánk hány filmben játszottak fogorvost színészek fő- vagy mellékszerepben. Most összegyűjtöttem az öt legismertebbet a 2000-es évekből.

1. Dr. Nicholas "Oz" Oseransky - Bérgyilkos a szomszédom (2000)

A depressziós és rémesen unalmas hétköznapi fogorvos, Dr. Nicholas Oseransky szerepét Matthew Perry játsza el, aki biztosítása miatt felesége és anyósa is szívesebben látna holtan. Ezért, mikor kiderül, hogy a szomszédban egy híres bérgyilkos (Bruce Willis) él, felbérlik arra, hogy ölje meg a fogorvost. A film külön érdekessége, hogy magyar vonatkozással is rendelkezik, hiszen ha nem is ebben a részben, de a 2004-es folytatásban fény derül arra, hogy a bérgyilkos Jimmy Tudeski egy magyar maffiózónak László Gogolaknak dolgozik.

960full-the-whole-nine-yards-_2000_-screenshot.jpg

2. Dr. Wilbur Wonka - Charlie és a csokigyár (2005)

A Jhonny Depp nevével fémjelzett 2005-ös Charlie és a csokigyár című filmben is akad egy fogorvos, mégpedig a főszereplő Willy Wonka mellékszereplőként édesapja Dr. Wilbur Wonka, akit Christopher Lee alakít. A főszereplő élethez való hozzáállása gyermekkorából fakad, amikor fogorvos apja megtiltotta neki, hogy bármilyen édességet fogyasszon.

c_lee.jpg

3. Dr. Stuart Price - Másnaposok (2009)

A 2009-es Másnaposok című film egyik komikus alakja az elnyomott fogorvos, akit barátnője megver és megcsal Dr. Stuart Price, Ed Helms akakításában. Stuart egy átmulatott éjszakán be akarja bizonyítani barátainak, hogy egy fogorvos maga húzza ki a fogát, így megszabadul bal-felső kettesétől.

dentists-dr_-stuart-price-a.jpg

4. Dr. Julia Harris - Förtelmes főnökök (2011)

A manipulatív, agresszív és szexmániás fogorovost Dr. Julia Harrist Jennifer Aniston alakítja a Förtelmes főnökök című fekete komédiában. Julia folyamatosan szexuálisan zaklatja beosztottját, aki ezért barátaival együtt el akarja tenni láb alól.

julia.jpg

5. Dr. King Schultz - Django elszabadul (2012)

Dr. King Schultz egy fogorvosból lett fejvadász, akit Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében Christoph Waltz alakít. Ő az, aki kiszabadítja a fogságból Djangót és segít neki felesége megmentésében, majd végül egy lövöldözésben hal meg.

9e0e5f5dc53dca43dcee237aa3eea494.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drhercegfalvi.blog.hu/api/trackback/id/tr7216281726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Emberközpontú fogászati kezelés Miskolcon
süti beállítások módosítása